Одговор на текст објављен у Блицу

17-10-2016 | Вести

Очигледно је Драгану Ђапић срамота да, и поред чињенице што је одборница Доста је било у СО Сомбор, иступа у име „некрунисаног краља стечаја“ Саше Радуловића, када иступа и напада министра Александра Вулина, као представник удружења жена. Зашто Радуловићева одборница крије да је истакнути члан Удружења жена „Удахни живот" из Станишића, организације на чијем се челу налази Љиљана Гусић, донедавна потпредседница Градског одбора Демократске странке у Сомбору?
То удружење је једно од 30 невладиних организација, коју заступају чланови и функционери ДС, а који су добили износе од више стотина хиљада до неколико милиона динара на конкурсу који је 2015. године спровео покрајински секретар Мирослав Васин, уједно и председник Покрајинског одбора ДС. Нормално је да одборница ДЈБ и функционерка Демократске странке јавно напада министра Александра Вулина, али није нормално да се онда не потпише да то чини испред Покрета Доста је било и Демократске странке, пошто су и 730.000 динара на конкурсу добиле по основу припадности Демократској странци.
Лаж, обмана и неистина, одувек су карактеристика ДЈБ и ДС, али Србија више није земља којом харају стечајна и приватизациона мафија, земља у којој се „жуте лажи“ сматрају једином истином.
Министар Александар Вулин, за разлику од лидера ДЈБ и ДС, ради на доношењу новог Закона о финансијској подршци породица са децом, којим ће први пут бити предвиђена могућност да жене власнице газдинства на селу имају породиљску накнаду, као што имају и друге запослене жене.
Поред тога, у периоду од јануара до септембра 2016. године, забележено је 439.235 случаја запошљавања жена (43,8% од укупног запошљавања). У односу на исти период 2013. године, регистровано је повећање запошљавање жена за 12,8%. Са поносом истичемо, да је по питању услова у којима запослени у Србији раде, Инспекција рада од 1. јануара до 30. септембра 2016. године, извршила 40.787 инспекцијских надзора, неколико пута више него у периоду док су демократе харале Србијом.
 

Подели са пријатељима: