Препознаћемо зло и борити се против њега увек и свуда

14-07-2017 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин данас је поручио да ће Србија и надаље спроводити полтику војне неутралности и да она није изговор да се не сврставамо када дођу зла времена већ напротив, означава да ћемо зло препознати и против њега се борити када год га видимо.

"Када кажемо да смо војно неутрални не мислимо да је то било какво оправдање и изговор да се не сврставамо када дођу времена зла - већ је војна неутралност за нас порука целом свету да ћемо зло препознати и са злом се борити када год га вдиимо. Да никада од зла нећемо окренути главу" поручио је Вулин.

Он је на свечаности на Авали, код Споменика Незнаном јунаку, поводом завршетка школовања официра 63. класе Командно - штабног усавршавања рекао и да Србија исто тако никада неће дозволити да се другим народима од нас чини оно што су други чинили нама, као и да се никада мањим и слабијим од нас не учини оно што су већи и моћнији чинили нама.

"То је за нас војна неутралност и то је политика коју је формулисао и наредио врховни командант наше армије предесдник Александар Вучић, државно руководство и читав народ" подвукао је Вулин.

Он истиче да данас стојимо у сенци великих предака, "уплашени од могућности да не будемо достојни њихове успомене".

Вулин је рекао да је "слобода" реч којом се може окаратерисати српска војска.

Школовање у 63. класи завршило је 54 официра међу којима су по двојица из БиХ и Македоније и један из САД.

Вулин је уручио официрске бодеже тројици прворангираних официра, а то су Владимир Гајић, Ивица Трајковић и Мирослав Максимовић, као и официрима из Македоније, БиХ и САД - Илчо Заковски, Дејан Јандрић, Жељко Пајовић, Горан Секулић и Шеплер Дру који је на српском захвалио министру одбране.

Поводом промоције нове генерације официра Командно-штабног усавршавања, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић је уручио уверења о стаченом звању полазницима.

Начелник Школе националне одбране пуковник Мирослав Талијан је рекао да је свечаност организована на Авали како би одали почаст свим српским војницима страдалим у ратовима за слободу, али и да истовремено упуте честитке њиховим савременим потомцима, командно-штабним официрима.

На крају свечаности је пуштено јато голубова као порука мира.

Командно-штабно усавршавање представља други ниво стручног усавршавања официра.

Организује се и реализује као редовно и траје једну школску годину.

Свечаности је присуствовао и генерални секретар председника Србије Никола Селаковић.

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: