Нема говора о Србиjи у НATO, несхватљиви напади на Вучића

02-08-2017 | Вести

БЕОГРАД - Нема говора о томе да ће Србија постати чланица НАТО савеза, нити да ће увести санкције Руској Федерацији и потпуно је неразумљиво, несхватљиво, неодговорно и злонамерно нападати јединог државника у Европи Александра Вучића, који неће да попусти под тим притисцима, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

"Ја морам признати да баш не одобравам, а понекад и не разумем, када председник Вучић говори о томе да треба већ сада да оставља наслеђе иза себе и поставља датуме када ће се повући из политике, али он сигурно ни не размишља о томе да у свом наслеђу остави Србију у НАТО пакту", рекао је Вулин новинарима.
Несхватљива политика која финансира усташког певача

Несхватљива политика која финансира усташког певача

БЕОГРАД - Време је обележавања годишњице погрома српског народа у злочиначкој акцији "Олуја", коју је и Хашки трибунал назвао злочином, због чега је несхватљива политика која може да финансира некога ко је усташки певач и фашиста, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

"Ја заиста не могу да разумем политику која може да финансира некога ко је усташки певач. Не могу да разумем да постоји земља у Европи која може да одвоји један једини цент својих пореских обвезника да би га дала човеку који је фашиста", рекао је Вулин, осврћући се на најаве хрватске владе да ће да суфинансира наступ певача Марка Перковића Томпсона на обележавању годишњице "Олује".

То не може да се разуме, понавља министар, али каже да то није више питање за Србију, већ за ЕУ, чија је Хрватска чланица, и да ЕУ мора да буде та која ће одговорити да ли њихова чланица може да пропагира вредности повампиреног фашизма.

"Не верујем да би иједна земља на свету то допустила. Зашто се то ради у Хрватској, не могу да разумем и то је нешто што ће они сами морати да решавају. Ја бих волео да можемо да помогнемо када је борба против фашизма у питању и где год можемо да помогнемо, увек ћемо бити ту", рекао је Вулин.

Подсећа да је време обележавања годишњице погрома српског народа за време злочиначке акције "Олуја", коју је чак и Хашки трибунал назвао злочином, те да о том злочину не може да нађе лепу реч и не може да разуме да било ко може да нађе лепу реч за то.

"Протерано је 250.000 Срба, држављана Републике Хрватске. Не знам где је радост у свему томе. Ми ћемо увек говорити и мислити да је то један од најтежих дана у нашој историји и надамо се да тај дан неће изазивати сукобе и бити разлогза било какаве сукобе Србије и Хрватске. Од нас сигурно неће доћи ниједан повод да се изазову сукоби, али допустићете нам да обележимо страдање и патњу свог народа", истакао је Вулин.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: