Србиjа изборила право да одлучуjе сама о себи

04-08-2017 | Вести

НОВИ САД- Србија је изборила своје право да одлучује о својој спољној и унутрашњој политици, да одлучује сама о себи и тог права се нећемо никада и нипошто одрећи, рекао је министар одбране Александар Вулин.

Он је на обележавању Дана речних јединица и Речне флотиле у Новом Саду рекао да, да би било могуће да одлуцујемо о себи, морамо да имамо моћну и снажну армију, армију која је снажна на копну, на реци и у ваздуху, армију коју чине задовољни припадници и армију коју поштује и разуме читаво друштво.

"Речна флотила је важан део наше копнене војске, као и сваки други део наше војске, јер сваки део наше територије заслужује пођеднаку пажњу и заслужује нашу способност да се боримо и чувамо потпуну контролу над нашом територијом и да чувамо нашу слободу", истакао је Вулин.

Он је навео да је данас у Новом Саду обележена традиција дуга више од једног века, од како је војска Краљевине Србије изашла на своје реке и од како, истиче, Срби у Шајкашком батаљону бране своје право да живе и постоје.

"Где год смо били и где год нисмо имали своју војску, где нисмо имали свог судију, лекара, учитеља, ратовали смо за друге, борили се за циљеве других и само покушавали да ту негде пронађемо мали простор за себе, за свој народ, за право да трајемо ми и наше породице, али је Србија данас изборила право да одлучује сама о себи", поручио је Вулин.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је срце Речне флотиле смештено у Новом Саду.

"Сигуран сам да ће припадници Речне флотиле чувати наш мир на нашем мору, на Дунаву и мислим да је Нови Сад увек био добар домаћин, партнер и пријатељ са свим припадницима Војске Србије, па и са речном флотилом", рекао је Вучевић и честитао празник припадницима речне флотиле.

Вучевић је истакао да верује да ће са новим министром бити настављена реализација свих оних послова који су договарани између министарства и Града, а тичу се имовине, некретнина министарства и Војске Србије на територији Града Новог Сада.

Свечаност поводом обележавања Дана речних јединица и речне флотиле, завршена је дефилеом бродова и повних објеката Флотиле.

Извор: Танјуг

 

Подели са пријатељима: