ПОКЛОН МАЛИМ ФУДБАЛЕРИМА

04-08-2017 | Вести

На пољанчету у Кошутњаку, већ готово два месеца окупљају се малишани из београдских фудбалских школа и "пикају" фудбал на мале голиће са дечацима и девојчицама из Дома за децу без родитељског старања у Звечанској. Дружење уз спорт део је хуманитарне манифестације " Један играч,једна играчка" , која се завршава финалним утакмицама 6. аугуста.
Игра на травњаку поред ресторана " Голф" осмишљена је тако да сваки учесник доноси једну играчку која се дарује другарима из Звечанске. По речима организатора манифестације Мирјане Маврић, чланице Градског већа за социјалну заштиту, до сада су се позиву да учествују у овој хуманој акцији одазвале фудбалске школе за малишане од седам до 15 година - ФК Стандард, ФК Алфа-Р, ФК Чукарички и ФК Црвена звезда и наравно екипа Звечанске са више од 400 играча.
Сваке недеље долазе нови играчи и до сада је већсакупљено више од 250 играчака- каже Мирјана Маврић. - Финале је заказано за 6.аугуст, а до сада се већ пријавило око 100 играча. После ифре, договор је да посете другаре у Звечанској и дарују им играчке које су сакупили, као и друге поклоне.  

Подели са пријатељима: