Aпсолутно подржавам инициjативу о споменицама

09-08-2017 | Вести

ВАЉЕВО - Министар одбране Александар Вулин подржао је данас иницијативу о додели државних споменица у част хероја Кошара, оцењујући је као одличну.

Упитан о раду Канцеларије ордена Председништва Србије на припреми процедуре за доделу државних споменица у част хероја битке на Кошарама, Вулин је новинарима рекао да је Александар Вучић први политичар у Србији који је читавом свету рекао да је 1999. године на Србију била извршена НАТО агресија.

"Вучић је први политичар у Србији који је са позиције председника владе смео да стане испред владе, да стане испред камера читавог света и каже да је 1999. на нас била извршена НАТО агресија и да је свако онај који се супротстављао НАТО агресији био јунак и да заслужује поштовање и сећање ове земље", рекао је Вулин.

Та иницијатива, каже, говори о нама, о томе колико ми треба да се сећамо оних који су били најбољи и колико ми треба да покажемо самопоштовање јер, истиче, народ који не поштује себе и своје жртве, не може да се нада да ће га било ко други поштовати.

Ти момци су нас, каже, задужили, и сви они који су се борили, сваки становник Србије 1999. је задужио српски народ сећањем ако ничим другим.

"Апсолутно подржавам ту иницијативу и мислим да треба да се прошири не само на Кошаре него и на друге велике битке у нашој историји", каже Вулин и подсећа да је влада подигла споменик једном од јунака са Кошасара, Тибору Церну.

Како пишу данашње "Новости", Канцеларија ордена Председништва Србије ради на припреми процедуре за доделу државних споменица у част хероја битке на Кошарама, а разматра се и могућност да слично признање добију сви учесници великих и најтежих битака на Косову и Метохији током НАТО агресије 1999. године.  

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: