Завршена хуманитарна акција „Један играч – једна играчка”

06-08-2017 | Вести

Завршна хуманитарно-солидарна спортска манифестација „Један играч – једна играчка” одржана је данас у Кошутњању, уз подршку члана Градског већа Мирјане Маврић, задужене за социјалну заштиту. Ова акција покренута је са циљем васпитавања деце и омладине како би били солидарни и хумани.
Мирјана Маврић објаснила је да је ова активност организована тако што су деца из фудбалских клубова и деца без родитељског старања протеклих месеци имала утакмице, али са циљем да покажу да је солидарност на првом месту.
– Учесници су доносили играчке за децу из београдских домова, што је и била улазница за учешће на турниру. У досадашњих пет сусрета учествовало је 350 деце, а сакупљено је око 400 играчака – истакла је она и захвалила деци на томе што су показали да су хумани.
Ову акцију подржао је Град Београд и Секретаријат за социјлану заштиту, навела је она и додала да је Комора за социјалну заштиту обезбедила мајице за децу.
Чланица Градског већа позвала је све који желе да помогну да се прикључе овим акцијама које ће свакако бити организоване и у наредном периоду.

У финалном делу учествовале су екипе ФК „Алфа-Р”, ФК „Црвена зевзда”, ФК „Стандард” и екипа Звечанске.  

Извор: Беоинфо

Подели са пријатељима: