Стилиjанидес: Подршка и наставак помоћи за мигранте

09-10-2017 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране и председник Радне групе за решавање питања мешовитих миграционих токова Александар Вулин, састао се данас са европским комесаром за хуманитарну помоћ и управљање ванредним ситуацијама Христосом Стилијанидесом, који је најавио наставак помоћи за мигранте у Србији.

Министар Вулин је још једном захвалио европском комесару Стилијанидесу на помоћи и подршци коју су он лично и Европска комисија пружали Србији у току мигрантске кризе, истиче се у саопштењу Министарства одбране.

Комесар Стилијанидес је истакао да Европска унија високо цени напоре Владе Србије у обезбеђивању помоћи мигрантима и најавио је наставак помоћи.

Састанку су, као чланови Радне групе, присуствовали и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ðорђевић, комесар Комесаријата за избеглице и миграције Владимир Цуцић, в.д. помоћника министра за безбедносну политику Министарстава спољних послова амбасадор Бранимир Филиповић, секретарка Црвеног крста Весна Миленовић и представници Министарства унутрашњих послова, Министарства здравља, Министарства одбране и Војске Србије. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: