Александар Вулин: Рекли су о мени све, али никада да лажем

12-10-2017 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин рекао је данас да је кључно говорити истину и да је нормално да министар одбране буде уз свог генерала, али и истакао да ће дати све од себе да односи САД и Србије буду најбољи могући.

Вулин је гостујући на Тв Пинк, поводом вести да је амерички амбасадор Кајл Скот објавио на Твитеру текст Вашингтон поста о Вулину, а поводом његове изјаве о генералу Лазаревићу, рекао да је у свим расправама и са Скотом и са другима који су му замерали што брани борбу свог народа, изостало само једно - нико му није рекао да лаже.

"Ово је потпуно непотребно и нема разлога дизати тензију због очигледних ствари. А истина је врло једноставна - Србија није тражила ратове, није их водила, није изазвала бомбардовање, генерал Лазаревић је честит и храбар човек и нема војске која ће га се одрећи", рекао је министар одбране.

Вулин је истакао да је у међународној политици кључно говорити истину.

"Истина је да сам поносан на борбу свог народа и истина је да сам поносан и на Лазаревића и на све људе који су бранили ову земљу. Замислите када бих ја твитовао, шеровао и лајковао све текстове који се напишу против амбасадора Скота. Када се сретнемо на догађајима наравно да ћу се уљудно јавити, јер ми смо представници држава. Даћу све од себе да односи САД и Србије буду најбољи могући", рекао је Вулин. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: