Александар Вулин: Србиjа води балансирану политику одбране

12-10-2017 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин данас је у Београду, у разговору са заменицом генералног секретара НАТО Роуз Готемилер, нагласио да је Србија опредељена да води балансирану политику одбране и зато сарађује и са Истоком и са Западом.

Непрестано радимо на унапређењу и даљем квалитативном развоју односа са свим државама и међународним организацијама, у складу са дефинисаним националним интересима и спољнополитичким приоритетима, рекао је Вулин, саопштило је Министарство одбране.

Вулин је истакао да Србија жели да буде поуздан, предвидив и озбиљан партнер свих актера на међународној политичко-безбедносној сцени који су заинтересовани да продубљују односе на основама међусобног уважавања, остваривања обостраних интереса и унапређења регионалне и глобалне безбедности.

Министар је оценио да учешће на активностима под окриљем Партнерства за мир за Србију представља оптимални оквир за остварење безбедносних циљева и унапређење одбрамбених капацитета, уз поштовање политике војне неутралности.

Вулин је истакао да КФОР представља јединог партнера Војсци Србије у обезбеђењу административне линије и јединог гаранта безбедности на простору Косова и Метохије, као и заштите нашег националног, културно-историјског и верског наслеђа.

Свако решење дијалога Београда и Приштине, нагласио је он, мора да буде у складу са Уставом, Резолуцијом СБ УН 1244, Војнотехничким споразумом и осталим документима којима су утврђени канали комуникације и процедуре на терену.

Министар Вулин се захвалио заменици генералног секретара НАТО Роуз Готемилер на њеном личном доприносу унапређењу сарадње под окриљем Партнерства за мир и разумевању позиције Србије, наведено је у саопштењу. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: