Александар Вулин: Изjава Изетбеговића опасна

13-11-2017 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да члан председништва БиХ Бакир Изетбеговић зна да за признање КиМ никада неће добити подршку Срба и да до њега неће доћи, те да Изетбеговић својом изјавом прети да озбиљно дестабилизује БиХ, али и читав регион.

Вулин је рекао да је суштина Дејтонског споразума, чији је како каже, Србија чувар, да БиХ постоји као заједница три народа и два ентитета који одлуке доносе консензусом.

"Изетбеговић зна да за признање КиМ никада неће добити подршку Срба и да до њега неће доћи. Управо зато је његова изјава још опаснија јер она говори да је Изетбеговић спреман да повлачи потезе који не могу да имају резултат и никакву корист за грађане БиХ, али могу да изазову озбиљне политичке сукобе па и блокаду функционисања БиХ", рекао је Вулин у писаној изјави медијима.

Министар одбране је рекао да је Изетбеговић човек опасних намера које би, како каже, морале да забрину и међународну заједницу бар колико брину и суседе БиХ.

"Политика мира и стабилности коју води председник Србије Александар Вучић нема у Изетбеговићу искреног партнера и време је да то међународна заједница призна", закључио је Вулин.

Извор: Танјуг


 

Подели са пријатељима: