Александар Вулин: Kопнена Воjска део наше наjславниjе традициjе

16-11-2017 | Вести

НИШ  - Министар одбране Александар Вулин честитао је празник свим припадницима Копнене војске и поручио да су они део најславније српске традиције.

Вулин је вечерас присуствовао свечаној академији поводом Дана Копненевојске и Дана Пешадије у Нишу.

"Копнена војска је наш најбројнији део, не само најбројнији део наше армије, она је оно на шта се сви ослањамо, она је она која је у стању да заштити читаву територију Републике Србије и она је део наше најславније традиције. Сви припадници Копнене војске знају да је разлог њиховог постојања очување територијалног интегритета Републике Србије, уставног поретка, и изнад свега - наше слободе", рекао је Вулин.

Захваљујући њима и њиховом раду, самопожртвовању и самопрегору и њихових старешина и своког од припадника војске ми можемо да кажемо да смо слободна и самостална земља, нагласио је министар Вулин, наводи се у саопштењу.

Према речима минстра одбране, Србија је војно неутрална земља и таква ће и остати, а њену неутралност ће поштовати све друге земље зато што има снажну и моћну војску.

"Без снажне и моћне војске нема ни неутралности. Земља која нема способност да се брани, која нема способност да заштити свој интегритет, није ни поштована, није ни земља о чијој ће се политици и политичким одлукама говорити са поштовањем", каже Вулин.

Ми посебно водимо рачуна о томе д сваки припадник наше војске буде, наравно оспособљен, буде добро обучен, али да буде и лично задовољан, додао је он.

По наређењу председника Републике, додао је министар, формирана је радна група која ће се бавити решавањем стамбених питања у нашој Војсци и која ће, не само у нашој војсци, већ и у читавом безбедносном сектору у оквиру Владе Републике Србије, обезбедити да коначно имамо велики пројекат стамбене изградње, највећи још из времена СФРЈ.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: