Александар Вулин: Повећаћемо улагања у воjно здравство

18-11-2017 | Вести

БЕОГРАД  - Војни лекари прегледају годишње 115.000 војних осигураника и 300.000 цивилних осигураника, а Министарство добране ће повећати улагања у војно здравство и то ће допринети квалитету живота и војних осигураника и оних који то нису, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

"Ове године смо на стационарном лечењу имали више од 10.000 војних осигураника, али и 20.500 цивилних осигураника. Сваки динар који уложите у војно здравство је динар у квалитет живота у сваког грађанина Србије", рекао је Вулин приликом обиласка Војномедицинског центра на Новом Београду у коме су данас организовани бесплатни лекарски прегледи за све грађане.

Према његовим речима, Министарство одбране ће следеће године повећати улагања у војно здравство, а говорећи о акцији бесплатних прегледа, министар је рекао да је та услуга у војним установама омогућена баш свакоме, без обзира да ли је осигуран и на који начин.

Интересовање је, оцењује министар, огромно и наводи да се више од хиљаду људи само данас прегледало.

"Због тог интересовања ћемо ову акцију наставити и свакако ћемо је радити периодично. Она показује да су нам потребни већи капацитети, показује и оно што је мени посебно драго - велико поверење у војно здравство, у војну установу, јер видите колико људи желе да их прегледају управо војни лекари", рекао је Вулин.

Осим Београда, бесплатни лекарски прегледи организовани су данас од 8 до 14 сати и у Војној болници Ниш и Војномедицинском центру Нови Сад.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: