Александар Вулин: УНMИK нарушио статусну неутралност

04-12-2017 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да треба питати све чланице Савета безбедности Уједињених нација да ли су биле консултоване у одлуци УНМИК-а да се Рамушу Харадинају укине интерполова потерница.

"Сматрам да на Савету безбедности треба питати све чланице да ли су консултовани за потез УНМИК-а. Да ли су то радили у своје име, администрације на КиМ или на основу мандата који имају од свих чланица Савета безбедности, рекао је Вулин.

Он је додао да је УНМИК тим потезом нарушио свој углед код Срба. Упитан да ли је наруушен и положај Срба, он је рекао да на овај начин јесте, јер се "амнестира ратни злочинац и покушава да заштити од правде".

"Овим је, по мом мишљењу, УНМИК нарушио статусни неутралност, оно штио је кључ његовог мандата", закључио је Вулин гостујући на РТС.

Интерпол је уклонио са списка тражених лица 18 особа са Косова које тражи Србија, а међу тим именима је и косовски премијер, Рамуш Харадинај. Сви они су сада слободни да путују изван Косова без икаквих проблема.

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: