Александар Вулин: Наставићемо да са опремањем Војске Србије

04-12-2017 | Вести

БЕОГРАД - За Војску Србије предлогом буџета предвиђена су средства од 70,5 милијарди динара, а министар одбране Александар Вулин каже да је војни буџет значајно повећан и да је Војска Србије можда добила највише од свих ресора.

"То говори да ће војска наставити да се опрема, предвиђена су значајна средства за набавку нових средстава, али и ремонт постојећих", рекао је Вулин за РТС и додао да је највише средстава планирано за ваздухопловство, јер је оно најскупље и највише је страдало у НАТО агресији.

"Желимо да наше небо буде сигурно и да, као све модерне светске армије, можемо да контролишемо ваздушни простор", рекао је министар.

Он је нагласио да ће пре повећања плате од 10 одсто од 1. јануара, припадници Војске Србије и читавог безбедносног сектора, добити бонус од 10.000 динара.

Како каже до краја ове и почетком наредне године сваки војник добиће нов комплет унифорнми и чизамо, што је важно за подизање морала и борбене готовости.

Говорећи о Дану ветерана који се обележава 4. децембра, министар Вулин каже да је предао иницијативу да то буде Дан ратника у Србији.

"Свака земља која има ратну традицију има један дан када се сећа оних који су за њу ратовали, који су се за њу борили, који су давали своје животе, своје здравље. То је дан када славите највишу вредност због које се иде у рат, а то је слобода", рекао је министар.

Коментаришући захтеве бораца који траже закон о ратним ветеранима, он је рекао да построје бројни закони који то регулишу и да је у министарству за рад, запошљавање, које је донедавно водио, припремљен нацрт закона који је прошао јавну расправу.

"Након сваки избора ви морате поново да улазите у законску процедуру испочетка. Сигуран сак, да ће министар Ðорђевић наставири у том правцу. Сва права наших бораца су предвиђена, ниједно није смањено", закључио је он.

Извор: Танјуг 

Подели са пријатељима: