Александар Вулин и амбасадор УAE: Садржаjни односи у области одбране

05-12-2017 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин и амбасадор Уједињених Арапских Емирата у Србији Џум Рашид Ал Џахери оценили су данас да је претходни период обележила и све динамичнија и садржајнија билатерална сарадња у области одбране.

О томе, како је констатовано, сведочи све већи број узајамних посета високог нивоа, као и реализација различитих врста и нивоа обуке.

Као посебно значајно издвојено је и успешно тестирање самоходне хаубице "Нора Б-52" 155 мм у пустињским условима, којем је Вулин присуствовао приликом недавне посете УАЕ, саопштило је Министарство.

Министар одбране потврдио је приврженост Србије развоју и сталном јачању пријатељских и стратешких односа са УАЕ.

Он је нагласио да Србија остаје поуздан и искрен пријатељ УАЕ, а да је и посебну ноту укупној сарадњи, а тиме и сарадњи у области одбране, дала и последња посета председника Србије Александра Вучића УАЕ и његов "изразито пријатељски однос са крунским принцом шеиком генералом Мохамедом бин Зајед Ал Нахјаном".

Вулин је и изразио жељу да сарадња у области одбране достигне ниво укупних политичких односа две земље, те је замолио амбасадора Ал Дахерија да новом амбасадору УАЕ у Београду пренесе спремност и опредељење Министарства одбране за даље јачање сарадње.

Вулин је амбасадору УАЕ, коме се завршава мандат, захвалио на великом доприносу у зближавању двеју земаља 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: