Александар Вулин: Kад jе на Вучића бацана клетва ћутали су, а сад...

10-01-2018 | Вести

БЕОГРАД  - Они који су ћутали док је митрополит Амфилохије бацао клетве на Алерксандра Вучића, сада бацају клетве на патријарха, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

Према његовим речима, о спрском патријарху се никада није толико ружно говорило у српском народу као јуче "само зато што је изнео мишљење о првом човеку Србије, за којег гласа убедљива већина Србије".

Министар је указао да није било реаговања када је митрополит Амфилохије Радовић, како је рекао, "бацио клетву" и рекао све најгоре што је могао да каже, употребивши најружнију рец за Вучића.

"То је наишло на тајац, на тишину читаве јавности, а кад је партијарх рекао лепу реч и изнео свој став, тог секинда имате најстрашније увреде на рачун српског партијарха", рекао је Вулин за Пинк.

"Амфилохије Радовић није доживео те увреде. Он је изашао са апсолутно неутемељеним ставовом, са нечим што је бацање клетви, као што је радио деценијама до сада, а кад је патријарх рекао шта он мисли, онда је то неопростив грех, и то је неприхватљиво", рекао је Вулин.

Он је захвалио патријарху Иринеју на, како је рекао, "људској храбрости због тога што је рекао" пред више стотина верника у Бањалуци на дан обележавања Дана Републике Српске, јер, нагласио је, зна шта ћа му се десити и шта се дешава од тренутка када је изнео своје мишљење о Вучићу.

"У овој земљи изгледа имате право да мрзите Вучића, да га кунете и мрзите. Ако кажете нешто добро за њега, најстрашније увреде ћете доживети и све ружно што неко може да каже или помисли биће речено на ваш рачун", рекао је Вулин.

Вулин је закључио да постоји само једна разделница, а то је мржња према Вучићу.

"Ако га довољно мрзите, ви сте прихватљиви за све", рекао је Вулин. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: