Александар Вулин обишао ВфЦ "Застава филм": Воjска jе чувар традициjе

10-01-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин обишао је данас Војнофилмски центар „Застава филм“, установу која функционише у оквиру Управе за односе са јавношћу Министарства одбране, истакавши том приликом да је Војска чувар традиције и највиших вредности у нашем друштву.

"Управо због тога, сматрамо да све оно што Војска зна и хоће да покаже и подели са читавим нашим друштвом треба да буде представљено и кроз ''Застава филм''. Ове године ћемо произвести и ставити на располагање читавој јавности, свакој заинтересованој телевизији, школи или омладинском кампу, вињете које ће говорити о нашој историји", рекао је он.

"Застава филм" ће направити већи број осврта на најзначајније историјске догађаје у нашем народу и дати могућност да у најсавременијој технологији све то видимо, запамтимо и поделимо, додао је Вулин.

Током данашњег обиласка, Вулину су приказана и два пилот пројекта те војнофилмске установе - један о најзначајнијих догађаја из наше богате војничке историје и други о кодексу части, наводи се у саопштењу Министарства правде.

Војнофилмски центар "Застава филм" обавља послове везане за производњу информативних, филмских, видео и мултимедијалних производа намењених за информисање јавности о активностима Министарства одбране, као и за обучавање и оспособљавање команди, јединица, установа и припадника Војске Србије.

Извор: Танјуг

 

Подели са пријатељима: