Улагање у ВС је и улагање у бољи стандард грађана

11-01-2018 | Вести
СРЕМСКА МИТРОВИЦА, 11. јануара (Тањуг) - Министар одбране Александар Вулин обишао је радове на изградњи хангара у касарни "Бошко Палковљевић Пинки", где је уложено више од милион евра, те оценио да свако улагање у Војску је улагање у развој локалне заједнице, бољи животни стандард сваког грађанина Србије. 
 
То је истовремено улагање у у мир и стабилност наше земље, навео је министар, који је подсетио да је Министарство одбране из буџета предвидело 743 милиона за побољшање војне инфраструктуре, а да ће Војска Србије из сопствених прихода издвојити још око 480 милиона динара чиме ће знатно побољшати стање инфраструктуре и стање борбене технике.
 
"Овде у Сремској Митровици уложили смо више од милион евра како би ти објекти били условни и функционални", рекао је Вулин и додао да је циљ да ове године буде "покривена" комплетна војна механизација. 
 
Градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер очекује наставак сарадње с Војском Србије, која је, како каже, и до сада била изузетно успешна, а бригадни је генерал и командант Прве бригаде копнене војске Жељко Петровић подсетио да су децембра 2015. почели радови на изградњи првог хангара за смештај борбених возила у касарни у Сремској Митровици.
 
"То ће омогућити да борбена техника буде исправнија, продужићемо јој век трајања и омогућити да јединице извршавају своје задатке на најбољи могући начин", рекао је Петровић. 
 
Четири нова хангара у митровачкој касарни биће заузеће око четири хиљаде квадратних метара и покриће све потребе јединице која се налази у Сремској Митровици, а чија је инфраструктура знатно оштећена током НАТО бомбардовања. 
 
Завршетак свих радова планиран је у марту. 
 

Извор Танјуг 

Подели са пријатељима: