Александар Вулин са Диковићем и Симовићем обишао Mокрање

14-01-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин обишао је данас у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића припаднике Заједничких снага Војске Србије и МУП Републике Србије, ангажоване на обезбеђењу државне границе на објекту „Мокрање“ код истоименог граничног прелаза.

О задацима које реализују припадници Заједничких снага, као и о стању у Сектору „В“, Вулина су информисали пуковник Владета Балтић, командант Заједничких снага Војске и МУП-а за обезбеђење дела државне границе и потпуковник Зоран Цветановић, команадант Сектора „В“ као и потпоручник Александра Андонов, командир поседнутог објекта „Мокрање“, саопштило је Министарство одбране.

"На територији Републике Србије се данас налази нешто око 4.000 миграната, што је свакако број који можемо да контролишемо. Њихов далеко највећи број се налази у нашим прихватним центрима, где су контролисани, где су медицински збринути и на сваки други начин заштићени," рекао је Вулин.

Према његовим речима, мешовите снаге Војске и Полиције су за ових годину дана спречиле око 22.000 миграната да илегално уђу у нашу територију.

"Можете да замислите како би изгледало да није било свих ових девојака и момака из МУП-а и Војске Србије, како би изгледала наша земља да је мигрантска криза била потпуно неконтролисана",рекао је министар одбране.

Он је истакао да сви припадници Војске Србије и МУП-а одлично сарађују на задатку чувања државне границе и воде рачуна како би сваки грађанин ове земље био безбедан, а сваки мигрант остварио своја права, која се поштују.

"Све друге су се веома често показале и као не баш добро организоване и не баш добри домаћини, а ми смо се показали као земља која је изузетно добро организована која је у стању да заштити ове људе, али на првом месту да заштити свакодневни живот сваког од наших грађана," рекао је Вулин.

По обиласку су пуковник Владета Балтић, командант Заједничких снага и главни полицијски саветник Ненад Вучић, начелник Регионалног центра граничне полиције према Републици Бугарској, рекли да је сарадња Војске и Полиције на високом нивоу, да се заједничким радом креирају задаци и успешно реализују, што је допринело битном смањењу илегалних миграната на овом простору.

Андонов, командир поседнутог објекта "Мокрање“, рекла је да се задаци, које свакодневно извршавају с припадницима Жандармерије и граничне полиције, реализују на време, без поговора, и да није битно ко је испред строја, нити да ли је мушко или женско.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: