Mинистар Вулин обишао ВMЦ Хитна помоћ

14-01-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин посетио је синоћ уочи дочека православне Нове године запослене у Војном медицинском центру Хитна помоћ на Славији где је истакао да је свако улагање у Војску Србије, у војно здравство, улагање у стандард свих нас, у здравље и бољи живот сваког грађанина Србије.

"Око 40 хиљада војних осигураника на територији града Београда и ове ноћи може да рачуна да ће бити заштићено, да ће се на њихов захтев за хитном медицинском помоћи одговорити на време и ефикасно, да ће њихово здравље бити сачувано и да ће ови вредни, храбри и истрајни људи у ВМЦ Хитна помоћ, који будно раде и ове, као и сваке друге ноћи током године, бити ту да помогну када је најтеже. Ови људи дежурају, Војска дежура, спремна да помогне својим припадницима, али не само њима, већ сваком коме је помоћ потребна", истакао је Вулин, саопштило је Министарство одбране.

Он је истакао да је војска део народа, дели његову судбину, његово задовољство и незадовољство и ту је да помогне увек кад треба.

Вулина су заступник начелника Управе за војно здравство пуковник Угљеша Јовичић и управник ВМЦ Хитна помоћ мајор Бојан Јовановић упознали са формацијским стањем установе и задацима дежурних екипа, саопштило је Министарство одбране.

"Велика нам је част што је у току ноћи у којој се прославља православна Нова година Војно медицински центар Хитне помоћи обишао министар одбране Александар Вулин. Колико ја знам до сада ниједан министар одбране то није учинио.

Срећом, за мене и екипе које ноћас, као и свих 365 дана у години дежурају, ово је мирна ноћ, тако да имамо мање посла него иначе. Редовно имамо 17 позива дневно, што је од 500 до 600 позива месечно", рекао је мајор Бојан Јовановић.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: