Александар Вулин са амбасадором Kубе: Oбострани интерес за сарадњу

15-01-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин и амбасадор Републике Кубе у Београду Густаво Триста дел Торо констатовали су данас да постоји обострани интерес за унапређење сарадње између двеју земаља.

Током састанка је изражена захвалност кубанској страни на њиховој континуираној подршци, саопштило је Министарство одбране.

"Захвални смо на подршци коју Република Куба пружа нашој борби за очување суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије. Веома ценимо принципијелну политику Републике Кубе према једнострано проглашеној независности тзв.Косова, као и дипломатске напоре према осталим државама Латинске Америке и Кариба да одоле притисцима да признају једнострано проглашену независност Косова", истакао је Вулин.

У разговору је констатован висок ниво у традиционално пријатељским билатералним односима, који су недавном посетом председника Србије Куби добили значајан подстицај за њихово унапређење.

"Посета Александра Вучића, председника Републике Србије и врховног команданта недвосмислено указује на смер у коме желимо да развијамо нашу сарадњу", поручио је министар одбране, наводи се у саопштењу.

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: