Александар Вулин: Mржња према Вучићу као црна мрља на лицу ХР

10-02-2018 | Вести

КРУШЕВАЦ - Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да председник Србије Александар Вучић у Загреб иде да каже истину, као што је увек говорио истину, а "мржња која га тамо дочекује је заиста црна мрља на образу Хрватске".

"Ја не могу да коментаришем изјаве о запаљивим наступима, ја само сматрам да треба говорити истину и да истина никада не може да нас оптерети", рекао је Вулин на Копаонику, где је, како је саопштило Министарство одбране, обишао јединице Војске Србије, које изводе обуку у зимским условима.

Према његовим речима, да позовете председника једне државе у посету, па да му онда организујете протесте и дочекујете га салвама увреда и немогућих захтева, то до сада није забележено.

"Ако је неко и мислио да сам погрешио због једне речи коју сам рекао пре неколико дана, сада се види да сам био у праву", рекао је Вулин.

Према његовим речима, протести који се припремају су "бесмислени и безразложни".

"Протести мржње према човеку који је дошао без мржње, да односе између наших земаља поправља, да води рачуна о положају српске заједнице у Хрватској и да решава сва отворена питања. Јако је тешко разумети оволику количину мржње. Александар Вучић је ничим није изазвао", рекао је Вулин, наводи се у саопштењу.

Према његовим речима, Србија ову мржњу ничим није заслужила, а понашање и однос Хрватске политике према Александру Вучићу и према Србији ће остати као показатељ нечега ружног што једна земља чланица Европске уније себи не би смела да дозволи.

Извор: Танјуг


 

Подели са пријатељима: