Александар Вулин и Диковић поделили 20 кључева од станова

08-02-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић уручили су данас кључеве 20 станова активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Обраћајући се припадницима система одбране, власницима станова, министар Вулин је рекао да је привилегија то сто је дуг пут за решавањем стамбеног питања најзад завршен.

"Трајало је дуго, и баш зато што траје тако дуго, а припадници Војске Србије и безбедносног сектора уопште заслужују да се о њима брине више и да се њихово стамбено питање решава у што краћем року, ми смо покренули пројекат по наређењу врховног команданта Војске Србије Александра Вучића о масовној стамбеној изградњи", рекао је Вулин.

Тако ће, казао је Вулин, будуће генерације много решавати стамбена питања.

Министар је рекао да је то докас да држава променила, да брине о сваком припаднику и да нам је развој система безбедности веома важан.

Одговарајући на новинарско питање о масовној изградњи станова за Војску и Полицију и планираним локацијама за изградњу, министар Вулин је напоменуо да је понуђено неколико локација, а да је на локалним самоуправама да одреде да ли им то одговара или не одговара.

"Све што продајемо из Мастер плана су објекти који нису потребни за функционисање војске, а део тога можемо да користимо за побољшање стандарда свих припадника, али на првом месту за наоружање и опрему. Треба прво изнети прецизне потребе и не можемо у овом тренутку да кажемо тачан број поделе станова. Ни Безбедносно-информативна агенција, ни Министарство унутрашњих потреба ни Војска Србије нису дали тачне потребе", казао је Вулин и поновио да све што Министарство одбране ради, ради да побољша материјални положај војске.

А то ће, казао је, наставити и убудуће.

Генерал Диковић је објаснио да данас подељени ставнови нису нови, већ су, како је рекао, пронађени у систему одбране, а користили су их низ година други који нису имали икакве везе са Војском.

" Вероватно има још таквих станова, јер Београд је огроман град. Нису поделе станова увек биле праведне, што се и сада види. Међутим, акцијом наших органа, Војне полиције и МУП-а, ми налазимо те станове и дајемо их нашим људима", рекао је Диковић.

. Иначе, додао је, изградњом 30.000 станова стамбена питања ће у МО и ВС бити решена на дужи временски период.

Биће, казао је, створена могућност да млади људи који буду тек ступили у Војску, добју стан одмах, не да чекају на то 25 или 30 година.

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: