Александар Вулин присуствовао делу обуке у касарни "Цар Лазар"

09-02-2018 | Вести

КРУШЕВАЦ - Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас реализацији дела обуке у касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу, и посетио Регионални центар АБХО, који је један од наших најпознатијих центара за обуку.

"У свакој земљи света где сам разговарао са представницима других министарства одбране наш центар у Крушевцу је увек био једна од тема и увек постоји снажна потреба да се овде шаљу припадници других војски, који уче од нас и могу да добију много користи и наших искустава", рекао је Вулин.

Према његовим речима, Центар, осим што може да буде најсавременије опремљен, обезбеђује и изузетан стручни и предавачки кадар, па се њим поносимо, а у будућности ће имати не само досадашње улогу већ ће у сваком смислу бити и унапређен и добијаће нове садржаје и капацитете.

У овој години Министарство одбране, у складу са наређењем врховног команданта Александра Вучића, на првом месту је себи дало задатак повећавања борбене готовости, што значи далеко веће тежиште на обуци, како резервног састава, тако и активног састава наших припадника, казао је министар

Најавио је да ће МО значајно проширити своје капацитете, када је у питању обука али и кад је у питању број људи који је пролазе и одређене вештине.

" Наравно, посебно ћемо обратити пажњу на физичку спрему наших припадника, не само за специјалне јединице, сви припадници Војске Србије морају бити спремни да одговоре на све изазове који су пред њима", навео је Вулин и додао да ће у априлу све бити спремо за реферисање врховном команданту о испуњењу свих наређење и мера које смо добили на састанку у децембру.

У изјави за јавност се наводи да је о току обуке и плановима за текућу годину, као и о мисији и намени јединица, министра одбране су информисали командант Команде за развој Расинске бригаде - пуковник Сретен Зафировић, Центра за обуку логистике - пуковник Драган Љубић и Центра АБХО - пуковник Иван Лазаревић, након чега је и обишао кабинете за обуку и просторије за смештај припадника страних оружаних снага у Центру АБХО.

Извор: Танјуг

 

Подели са пријатељима: