Tраjал корпорациjа постаjе део наменске индустриjе Србиjе

09-02-2018 | Вести

КРУШЕВАЦ - Трајал корпорација из Крушевца постаће део Одбрамбене индустрије Србије, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

Он је обилазећи касарну "Цар Лазар" у Крушевцу рекао да је Министарство одбране прошле године наручило заштитне маске од Трајала у вредности од милион евра и да та корпорација може да очекује сличан ниво набавке до краја ове године.

"Али оно што је, такође, веома важно јесте да је након завршетка Унапред припремљеног плана реорганизације, Министарство одбране спремно да Трајал уведе у одбрамбену индустрију Србије, што значи да ће ово предузеће расти и напредовати и да ће даље запошљавати", рекао је Вулин.

Одбрамбена индустрије Србије је од огромног интереса за нашу земљу, каже Вулин и додаје да неће бити остављена без контроле и бриге државе ни по доношењу новог закона те потврдио да се држава не повлачи из Одбрамбене индустрије Србије.

"Трајал корпорација је наш стратешки партнер. Нама је интерес да то предузеће добро ради, да може да нас снабдева свим оним што нам је потребно, али и да у својој локалној заједници упошљава људе и обезбеђује бољи живот за оне који живе у овом граду", каже Вулин.

Директор Трајал корпорације Милош Ненезић уручио је данас министру Вулину плакету тог предузећа за, како је рекао, посебан допринос у опстанку и ревитализацији Трајал корпорације.

Ненезић се захвалио државном руководству на вишегодишњој помоћи и потврдио да је на састанку било речи о реализацији инвестиција и будућој сарадњи са Министарством одбране и Војском Србије.

Он је истакао да је компанија већ другу годину завршила са позитивним резултатом, а да ове године планира повећање производње, инвестиције и смањење трошкова и запошљавање нових радника.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: