Александар Вулин: Хрватска власт тражи оправдање за мржњу и насиље

11-02-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин оценио је вечерас да се хрватска власт труди да нађе оправдање и тражи разумевање за мржњу и најављено насиље према Александру Вучићу и према Србима уопште.

"Уместо да обузда мрзитеље, силеџије и екстремисте на загребачким улицама, хрватска власт се труди да нађе оправдање и тражи разумевање за мржњу и најављено насиље према Александру Вучићу и према Србима уопште", рекао је Вулин, реагујући на изјаву хрватског министра правде Дражена Бошњаковић да се нада да ће српска страна прихватити протесте у Загребу, због доласка председника Србије, са разумевањем и без емоција.

"Када би хрватска власт показала бар мало храбрости, бар мало личне и државничке мудрости, какву показује Александар Вучић, имао бих оптимизма да ће се наши односи развијати на боље. На жалост, за сада, хрватска власт само показује да је веома храбра када је потребно правдати насиље и тражити оправдање за мржњу. Све остало је више него што могу да понуде", навео је Вулин у изјави за јавност.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: