Александар Вулин:Само сам одговарао на варнице из Загреба

12-02-2018 | Вести

БЕОГРАД - "Никада нисам први покренуо нити изазвао полемику са Загребом", каже министар одбране Александар Вулин одговарајући на питање да ли осећа одговорност у креирању атмосфере напетости уочи посете председника Србије Загребу.

"Не, не знам како би видео одговорност за нешто што нисам покренуо ни изазвао. Нису прве реакције дошле из владе Србије", рекао је Вулин новинарима у Београду.

Он је пребацивање одговорности за лошу атмосферу на Србију упоредио са репликом из филма "Балкански шпијун": "Ðура ће ти опростити што те је тукао".

"Држава Србија и Александар Вучић ничим нису изазвали лошу атмсоферу. Напротив, председник Вучић је прихватио позив за посету Загребу и надамо се да ће посета проћи у најбољем расположењу и да ће имати најбоље резултате", рекао је Вулин.

Подвлачи, да од владе Србије никада нису дошле прве варнице које би изазвале коментаре у Загребу, већ само коментари на реакције из Хрватске.

"Некада су ти коментари били грубљи, некада мање груби, али никада нисмо покренули полемику", нагалсио је Вулин.

Задовољан је, како каже, што председник Вучић Србију води на државнички начин, што води рачуна о интересима Срба у Хрватској и интересима Србије.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: