Александар Вулин: За очување државотворности на европском путу

14-02-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин честитао је свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије, Сретење - Дан државности Србије, истичући да је у српској историји овај дан од посебног значаја, превасходно због жеље српског народа да створи модерну српску државу и трајан је извор и надахнуће будућим поколењима.

"Избором датума доношења првог Устава Кнежевине Србије и почетка Првог српског устанка за дан државности, грађани Србије потврдили су вољу за очувањем вишевековне државотворности на европском путу", навео је Вулин, саопштило је ресорно министарство.

Изразио је уверење да ће припадници Министарства и ВС у предстојећем периоду истрајати у настојању да Србија добије своје место и постане уважен сегмент ка укључивању у регионалне, европске и светске интеграције.

"Министарство одбране и Војска Србије пружају пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилизације у региону".

"Сигуран сам да ћемо успети да реализујемо планиране задатке и испунимо обавезе које нам предстоје. Честитам вам празник и желим да заједнички успемо да у наредном периоду покажемо да смо на добром путу да постанемо значајан чинилац нових безбедносних токова у Европи и свету", наводи се у саопштењу. 

Подели са пријатељима: