Александар Вулин: Mичел сусретом с опозициjом чини притисак на Вучића

13-03-2018 | Вести

БЕОГРАД - Најаву да ће се функционер Стејт департмента Вес Мичел састати у Београду и са опозицијом министар одбране Александар Вулин види као додатни притисак на председника Србије пред тешке разговоре који га очекују са Мичелом, тим пре што, како је навео, Мичел у Скопљу и Приштини, где је боравио пре Београда, није разговарао са тамошњом опозицијом.

Помоћник америчког државног секретара за Европу и Европазију Вес Мичел вечерас би требало да допутује у Београд, где се најпре, сутра ујутру, састаје с Вучићем, потом с премијерком, а затим и са представницима дела српске опозиције.

Вулин сматра да је то покушај да се председник Вучић изједначи са опозицијом и израз жеље да се ослаби председник Србије.

"Разумели смо ову не баш дипломатску поруку и жељу да се на председника Вучића, пред тешке разговоре који га очекују, изврши додатни притисак, тиме што ће покушати да га изједначе са онима који не могу да пређу ни цензус. Јасно је да хоће слабог Вучића - то неће дочекати", рекао је Вулин.

Министар је додао и да током боравка у Приштини и Скопљу амерички званичник није имао "ни времена, ни жеље", да разговара са било којим представником опозиционих партија, да у Београду жели да разговара са "свим представницима ДОС-а", избегавајући, каже, остале представнике опозиције.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: