Александар Вулин: Воjска Kосова претња за мир и стабилност на Балкану

13-03-2018 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин каже да на Косову и Метохији може да постој само једна оружана сила, а то је КФОР и за Србију је то једино могуће и једино прихватљиво.

Коментаришући изјаву америчког званичника Веса Мичела, који је у администрацији у Приштини пренео да САД пружају подршку формирању војске Косова, Вулин је навео да је Резолуција 1244 у том смислу више него јасна.

"На Косову и Метохији може да постоји само једна оружана сила, а она је КФОР. Докле год Савет безбедности Уједињених нација не промени своју одлуку тако ће бити, и за Србију је то једино могуће и једино прихватљиво", рекао је Вулин.

Како каже, на КиМ не може да буде никакве војске, никакве војске Косова, и она може да буде успостављена само грубом силом. "Успостављање такве илегалне оружане формације представља претњу за мир и стабилност на читавом Балкану", изјавио је министар Вулин данас приликом посете касарни "Бањица" у Београду, где је присуствовао свечаном испраћају на Кипар 14. контингента ВС у мултинационалну операцију Уједињених нација. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: