Александар Вулин: Oбнова споменика-обнова вредности коjе су нас спаjале

16-03-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да Србија у протеклих сто година, од завршетка Првог светског рата, није престала да се сећа пријатељства које је са Француском изградила током ратних времена и да ће обнова Споменика захвалности Француској на Калемегдану бити и обнова вредности које су нас спајале.

"Сто година није превише времена да би Србија заборавила колико је зла делила са Француском. И у Првом и у Другом светског рату делили смо исте невоље, вредности и наде да ће слобода бити достижна", рекао је Вулин на конференцији за медије коју је Амбасада Француске организовала поводом обележавања стогодишњице краја Великог рата.

Министар је истакао да је обнова Споменика захвалности Француској на Калемегдану - обнова вредности које су нас спајале.

"То је наш начин да покажемо да је Србија поносна на своју историју и да никада неће дозволити њену ревизију", указао је Вулин, нагласивши да је "Споменик захвалности Француској споменик нашег колективног самопоштовања, али и поштовања које Срби осећају према Француској".

Он је захвалио Влади Француске на разумевању и помоћи да се овај важан догађај учини важним и свечаним.

"Радујем се наставку искрене подршке и сарадње два велика народа - српског и француског", закључио је министар Вулин.
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: