Александар Вулин: Просечна зарада за свако новорођено дете

21-03-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да ће се Министарство одбране и Војска Србије укључити у борбу за повећање наталитета у Србији.

Вулин је приликом посете Војној болници Ниш рекао да је бела куга један од највећих проблема у нашој земљи на шта је, каже, указао и председник Србије и врховни командант војске Александар Вучић.

''''У складу са његовим наређењима Војска Србије ће кроз своје могућностти учинити све да стимулишемо рађање и помогнемо свакој породици која хоће да има децу'''', поручио је министар.

Како је навео, Војска Србије је већ одредила солидарну помоћ у висини једне просечне зараде за свако новорођено дете припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Додао је да ће Фонд за социјално осигурање војних осигураника од сада плаћати четири покушаја вештачке оплодње и да ће померити старосну границу жене са 42 године на 44 године.

''''Исто тако, биће омогућено да породица, без обзира да ли има једно или више деце, конкурише за вештачку оплодњу за свако следеће дете'''', објаснио је министар.

Вулин је истакао да је здравље припадница система одбране посебно значајно и да ће бити уведен обавезан преглед свих припадница Министарства одбране и Војске Србије по питању рака дојке и рака грлића материце. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: