Александар Вулин: Безбедност нашег неба jе загарантована

06-04-2018 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишли су данас, поводом васкршњих празника, дежурне јединице ВОЈИН у околини Београда.

Обиласку су присуствовали и командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Ранко Живак и командант 126. бригаде ВОЈИН пуковник Предраг Ðорђевић.

Према речима министра Вулина, Војска Србије и данас у потпуности контролише читаву нашу територију и у потпуности гарантује безбедност нашег неба и простора.

"Војска Србије и овим показује да грађани Србије увек могу да се ослоне на њу и да је у стању да сачува наш начин живота, наш мир и безбедност сваког нашег грађанина. Без снажне, добро организоване, обучене и јаке Војске Србије нема успешне Србије", рекао је министар Вулин.

Он је поручио да ће Војска Србије наставити да се опрема и унапређује и учиниће све да развије све своје капацитете.

"Када то кажем не мислим само на авионе, хеликоптере, већ на сва она средства која су нам потребна да наша војска препознаје циљ, неутралише циљ и све оно што је потребно да наша војска функционише у складу са технолошким напретком и у свом окружењу", истакао је министар одбране.

Пуковник Ђорђевић информисао је министра одбране о задацима јединица ВОЈИН и батаљонског центра ВОЈИН. Он је нагласио да јединице ваздушног осматрања, јављања и навођења раде 365 дана по 24 часа у години и да су непрекидно ангажоване на контроли и заштити ваздушног простора Републике Србије, наводи се у саопштењу Министарства одбране. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: