Александар Вулин: Вучић ће успети да се избори за Kосово

08-04-2018 | Вести

БЕОГРАД - Србија је у тешкој позицији, суочена са силом великих који од Србије траже да она оправда њихово кршење међународног права и насиље које су спроводили, каже министар одбране Александар Вулин и истиче да се на челу Србије, после дуго времена, налази председник који има храбрости да се носи са јачим од себе и који издржава притиске.

"Вучић ће се изборити", рекао је Вулин одговарајући на питање у колико тешкој ситуацији је Србија тренутно када је реч о КиМ и хоће ли моћи да извуче максимум.

Министар је у интервјуу за празнично издање "Курира" рекао да је веома тешко говорити о нормализацији односа са Пришитном, односно са онима који се користе насиљем и не држе реч.

"Отворено вас лажу, прете и подмећу, али ово није ствар избора, већ оног што се мора урадити за свој народ и земљу", каже Вулин говорећи о нормализацији односа са Приштином.

Оценио је је недавни напад на директора Канцеларије за КиМ Марка Ðурића био плански напад и на Ðурића и на простор севера КиМ, неуспели покушај да се Срби уплаше, протерају, а упитан да ли ће ускоро ићи на КиМ, каже да би то волео, да као и увек може да уђе на КиМ и изађе када год и где год је потребно.

"Али, сада је то ствар наше политичке процене, не силе Приштине. Хапсили су они мене и раније, али им није успевало да зауставе ни мој рад ни нашу политику", додаје Вулин.

Извор: Танјуг


 

Подели са пријатељима: