Mинистар Вулин на празник у Kопненоj зони безбедности

08-04-2018 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића и начелника Управе за обавештајно-извиђачке послове бригадног генерала Илије Тодорова, обишао је базу "Шушњак" и њеним припадницима пожелео срећан Васкрс.

"Војска Србије сваког дана, па и празницима, обезбеђује своју територију и чува наш начин живота. Војска је увек ту за своје грађање и спремна је да сачува мир, нашу имовину, територијални интегритет и суверенитет", истакао је министар одбране.

Он је додао да Војска гарантује мир не само на простору Србије, већ и на простору читавог Балкана - јер је са снажном и стабилном Србијом миран, сигуран и стабилан Балкан, саопштено је из Министарства одбране.

"У овом тренутку на читавој нашој територији је ситуација апсолутно мирна. У Копненој зони безбедности нема никаквих негативних појава и верујемо да ће тако и остати, нагласио је министар одбране.

У разговору са старешинама и војницима министар Вулин је рекао:

"Ви који сте завршавали све школе и пролазили ригорозне тестове знате са каквим одрицањима се суочавате. Увек може да се нађе и неки други посао. Није то оно што вас држи. Ја знам колико волите нашу Војску. Чувајте своју Србију! Немамо ниједну стопу земље за бацање. И нико не може овде да пролази како хоће и ради шта хоће док сте ви ту".

Вулин је потом грађанима Србије, који данас славе Васкрс, честитао празник у име свих припадника Војске и Министарства одбране и поручио да је "Србија снажна и сигурна онолико колико су снажне и сигурне вредности на којима она почива - слобода, мир, сигурност за сваког грађана наше земље", наводи се у саопштењу.

"И током ових празника вас молим да мислите на своју Србију и да будете са њом и у добрим и у мање добрим временима. Србија је научила да чува своју слободу", додао је он.

Рапорт је министру предао командир Базе поручник Стефан Бисерчић, а командант Друге бригаде Копнене војске пуковник Жељко Кузмановић је Вулина упознао са стањем безбедности у сектору одговорности ове базе.

Он је рекао да се обезбеђење реализуоје редовним и планским ангажовањем људства на бази и у простору и истакао да ће бити предупређени и спречени сви евентуални покушаји нарушавања безбедно.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: