Срамна изјава хрватског посланика

24-04-2018 | Саопштења

Удружење избеглих, расељених и досељених Срба осуђује срамну изјаву хрватског посланика Хрвоја Зекановића која представља не само напад на министра Александра Вулина, већ на целокупну Србију и њене грађане. Хрвоје Зекановић тврди да је Александар Вулин више пута омаловажавао Хрватску и „пљувао по тзв. Домовинском рату", али никако да каже да ли под омаловажавањем Хрватске сматра критике упућене Влади Хрватске чији представници већ годинама полажу венце на споменике усташким кољачима у Блајбургу. Никако Зекановић да каже да ли је омаловажавање Хрватске питање постављено над Шарановом јамом која је прогутала више десетина хиљада Срба, питање каква то животна дела препоручују викара усташке војске Алојзија Степинца за свеца?
Хрвоје Зекановић као посланик већине у Хрватском сабору јасно показује какав је однос актуелне хрватске власти према Србима.
Хрвоје Зекановић прети не само Александру Вулину, него свима онима који неће да ћуте и да забораве злочине учињене над српским народом током двадесетог века, прети спомињући злочиначку акцију Олуја, тракторе, колоне, злочине и прогоне, прети спомињући једну од највећих срамота хрватске државе и хрватског народа.

 Удружење избеглих, расељених и досељених Срба
Бачка Паланка

Зорица Ивошевић
председник
Подели са пријатељима: