Александар Вулин уручио Кинђакову војну спомен медаљу

10-05-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин уручио је данас Војну спомен медаљу за изузетан допринос систему одбране Републике Србије изасланику одбране Руске Федерације пуковнику Андреју Кинђакову.

Министарство одбране жели на овај начин да искаже велику захвалност пуковнику Кинђакову на свему што је урадио и на личном доприносу за развој наших војно-војних односа, рекао је министар Вулин.

Он је додао да је пуковник Кинђаков, који завршава своје ангажовање у Републици Србији, показао велики професионалнизам али и искрено пријатељство према нашем народу, саопштило је ресорно министарство.

“Односи између наших министарстава и наших војски су на историјски највишем нивоу, а у томе, рад пуковника Кинђакова има значајан допринос. Ово је и наш начин да кажемо колико ценимо његов рад, али и колико ценимо рад амбасаде Руске Федерације у Београду, а посебно лични допринос и труд и пријатељство које осећамо када је у питању министар одбране Сергеј Шојгу”, истакао је министар Вулин.

Он је указао да је то само још један од корака у плодној сарадњи.

“Жао нам је што идете, драго нам је што ћемо имати још једног пријатеља у Москви, а од вашег наследника желимо да буде као ви и још бољи”, рекао је Вулин.

Амбасадор Руске Федерације у Србији је рекао да пуковник Кинђаков завршава своју мисију и да је радио са великим интересовањем, активно, на професионалан начин.

“Једино чиме нисмо задовољни је што одлази”, закључио је у шали амбасадор Чепурин, наводи се у саопштењу. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: