Александар Вулин:ВРС успела да сачува опстанак српског народа у БиХ

11-05-2018 | Вести

БАЊАЛУКА  - Српски министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас обележавању Дана Војске Републике Српске у бањалучкој касарни Козара и том приликом поручио да је ВРС успела да сачува опстанак српског народа у БиХ и да спречи завршетак геноцида и протеривања који је над њим вршен од Првог, па и у Другом светском рату.

У грађанском рату у Босни и Херцеговини, који српски народ није тражио и није изазвао, Војска Републике Српске је испунила своју историјску мисију очувањем постојања српског народа на овим просторима.

Данас задатак опстанка српског народа имају грађани Републике Српске и има руководство Републике Српске.

"Република Србија, као један од својих најзначајнијих задатака има опстанак српског народа ван својих граница. Баш зато, докле год Србију води Александар Вучић, Република Српска и њени грађани треба да знају да ће увек бити заштићени, чувани, подржани, а да ће обавезе које Република Србија има из Дејтонског споразума увек бити доследно спровођене", рекао је министар Вулин на обележавању Дана ВРС и Дана 3. пешадијског (Република Српска) пука у Бањалуци.

Мир који нам је, како је рекао, свима животно важан, неопходан и потребан, као своју највишу сврху има опстанак Срба у Републици Српској и Срба у Босни и Херцеговини. "Нама је мир неопходан, миру се радујемо, њему се надамо, због њега радимо, сигурни да ћемо само тако успети да сачувамо и Републику Српску и Србију, сигурни да ће Босна и Херцеговина постојати само као договор на основу Дејтонског споразума, као искрени договор и функционисање три народа и два ентитета", рекао је Вулин.

Тако Србија види овај простор, рекао је Вулин и додао да је Србија спремна да учини све да би се мир овде трајно задржао.

"Јер мало је народа који као српски народ знају колико вреди мир и колико је скуп рат", истакао је Вулин честитајући празник свим припадницима 3. Пешадијског (РС) пука и свим припадницима Војске Републике Српке, у нади да ће мир бити трајан, а успомене на славну и часну борбу вечне.

Извор: Танјуг


 

Подели са пријатељима: