Александар Вулин: Србиjа има шта да научи, али и шта да покаже

14-05-2018 | Вести

БРИСЕЛ - Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас у Бриселу са извршним директором Европске одбрамбене агенције (ЕДА) Хорхеом Домеком о унапређењу сарадње.

"Србија има шта да научи, али и шта да покаже својим европским партнерима", поручио је Вулин.

Вулин је током посете седишту ЕДА у Бриселу, са Домеком разговарао о сарадњи Србије и Европске уније у области одбране и размени искустава.

"ЕДА јесте важан партнер са којим разговарамо и сарађујемо у области војне медицине, разминирања неексплодираних средстава, али и за нас веома важној оболаст хеликоптерске обуке будући да добијамо нове хеликоптерске системе којима ојачавамо нашу војску", изјавио је Вулин.

Он је нагласио да је за Србију важна и помоћ ЕДА када је у питању стандардизација и укључивање прозвода домаће одбрамбене индустрије у европско тржиште муниције.

"Наставићемо сарадњу и унапредити је на обострану корист. Србија има шта да наући, али и шта да покаже својим европским партнерима", закључио је Вулин.

Министар Вулин је у Бриселу нагласио да је Република Србија војно неутрална земља и да као таква може да сарађује са парнерима и на Истоку и на Западу.

Током посете сагледани су резултати досадашње сарадње и размењена мишљења о политичко-безбедносној ситуацији у региону, саопштено је из Министарства одбране.

Данашња посета делегације Министарства одбране је прва посета министра одбране седишту Европске одбрамбене агенције од успостављања међусобне сарадње потписивањем Административног уговора 2013. године. 

Извор:Танјуг

Подели са пријатељима: