Александар Вулин: Испуњено наређење врховног команданта ВС

16-05-2018 | Вести

БЕОГРАД  - У складу са наређењима врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, Министарство обране је обезбедило да сваки професионални војник сада има два комплета униформе и нове чизме, саопштено је из тог министарства.

Тим поводом, министар одбране Александар Вулин је приликом обиласка касарне „Књаз Михаило" у Нишу напоменуо да је у односу на 2008. и 2012. годину, повећан број комплета униформи за 3,3 пута, чизама за 5,2 пута, док је попуњеност храном већа за чак 52 процента него у том периоду.

"Сваки наш војник мора да има два комплета униформи, нове чизме и све што му је потребно за обављање свакодневних задатака, рекао је министар одбране и додао да сваки припадник ВС мора да зна да друштво и држава брине о њима.

Он је истакао да Влада Републике Србије рачуна на своју Војску, баш као и народ који зна да је сигурна, опремљена и задовољна војска гарант сигурне и задовољне Србије", рекао је министар Вулин.

Током посете касарни Вулину, који је био у пратњи државног секретара Бојана Јоцића, команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, начелника Управе за логистику Генералштаба Војске Србије бригадног генерала Жељка Нинковића и заменика команданта Треће бригаде Копнене војске пуковника Слађана Стаменковића, презентована је организација рада у интендантском сервису, перионици и хемијској чистионици, као и у обућарској и кројачкој радионици.

Генерал Нинковић је министру одбране представио стање интендантске подршке једне од јединица Војске Србије.

"Имали смо прилике да видимо све сегменте услужне делатности којима обезбеђујемо одговарајући стандард нашим припадницима и да покажемо део економских залиха које наша војска има, што нам у наредном периоду обезбеђује континуитет у замени обуће, оправци, уопште у поправљању визуелног изгледа наших припадника", рекао је генерал Нинковић и додао да се то ради и у свим јединицама Војске Србије.

Гости су обишли и вантрупно складиште интендантских средстава Централне логистичке базе, наводи се у саопштењу.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: