Александар Вулин: Вучић осмислио проjекат помоћи снагама безбедности

22-05-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је председник Републике Александар Вучић осмислио пројекат помоћи свим припадницима структура безбедности.

Вулин је у Скупштини, где се расправља о амандманима на лекс специјалис за изградњу станова за припаднике снага безбедности, казао да је Вучић инсистирао да се пронађу механизми да се запосленима у том сектиру помогне и учини живот лакшим, како би им се показало да смо захвални на ономе што раде.

“Могли су пре њега то да ураде и други председници Републике, други врховни команданти. То им на памет није пало, а живели су економски бољим временима за Србију”, нагласио је министар Вулин.

Он је додао да постоји низ специфичности зашто баш припадници безбедности стрктура, а не и сви остали, треба да буду обухваћени овим програмом станоградње.

“Они имају и бенефицирани стаж са неким разлогом и зато што раде посао који је не мање одговоран од другог посла, али је специфичан и због те специфичности има одређене привилегије, као што има и одређене тешкоће”, рекао је Вулин.

Како је рекао, те чињенице су свима јасне, објашњавајући да ће сви они те станове платити, али по цени која је повољнија него тржишна, због помоћи државе.

Одговарајући на питања посланика, министар одбране је позвао све да имају разумевања за овај предлог закона, јер се то радило и раније.

"Само сада коначно имамо човека који има осећаја и разумевања за оне којима је помоћ потребна и хоће да им помогне. Са једне стране се поставља питање зашто људи напуштају војску и полицију, а када хоћемо да нађемо начин да не оду из војске и полиције, онда је то неприхватљиво и то не треба радити. Ово је део пакета и тако га треба доживљавати", навео је Вулин.

Током расправе, министар је поновио да ће и у Београду бити цена која је, више него јасно речена и износи највише 550 евра, обухватајући ПДВ од 10 одсто.

“Оно што морамо да разјаснимо је да није реч ни о каквим јефтиним становима или социјалним становима, већ о становима који се раде у складу са највишим стандардима, а биће испоручени припадницима служби безбедности по најповољнијим могућим условима”, истакао је Вулин.

На Предлог закона поднето је више од 600 амандмана, а народни посланици су током јучерашње седнице завршили расправу о 167 амандмана.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: