Александар Вулин: Стварање Велике Aлбаниjе опасност за мир у региону

08-06-2018 | Вести

БЕОГРАД  - Стварање Велике Албаније је опасност за мир и стабилност на читавом простору Балкана, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин и оценио да ће корак ка стварању Велике Албаније бити уколико Приштина укине границе и царину са Албанијом.

Отварајући конференцију "Слобода и безбедност у реалном и сајбер простору" у Дому војске, Вулин је нагласио да је стварање Велике Албаније не само опасност за мир и стабилност на читавом простору Балкана, јер све оно што се, како каже, деси овде између нас, преломи се на крају и на много веће и на много моћније.

Министар је позвао Европу да не понови грешку коју је чинила током трагичног грађанског рата на простору СФРЈ када је, каже, била убеђена да ће зло исламског тероризма бити нахрањено само једним народом - српским и да ће само на српски народ то страшно зло испољавати свој ужас и своју агресију и да ће бити нахрањено тим малим народом.

"Ни једно зло не може да се нахрани само једним народом и ни једно зло не може да се нахрани само једном земљом. Зато позивам Европу да сада, док гледа стварање велике Албаније, док још може да је заустави да то учини пре него што овај, нама драги простор, парче земље и воде, које зовемо својом, не постане трајно угрожено силом коју нико није звао ни тражио", нагласио је министар Вулин.

Он је учесницима конференције поручио да данас није само реч о лажним вестима, већ и лажним истинама које, изговорене само од једног народа и његове потребе да буде већи на рачун неког другог, може трајно да угрози мир и стабилност на просторима на којима живимо.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: