Александар Вулин: Протести због цене горива-терор мањине над већином

11-06-2018 | Вести

БЕОГРАД  - Протести у Србији због повећања цене горива представљају терор мањине над већином и организују их Драган Ðилас, Вук Јеремић и Двери, рекао је министар одбране Александар Вулин.

"Сада сви треба да прилагођавамо своје обавезе томе што је неко одлучио да своје политичке амбиције које не може да спроведе на изборима спроводе на улици. Небитно је да ли сматрате да ли је гориво скупље, да ли треба да буде јефтиније или не, свако мисли да све треба да буде јефтиније, то је нормално....", рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Он је казао да они који се крију иза протеста требало би да изађу и преузму одговорност.

"Како ћемо знати да је у реду, да смо испунили ваше захтеве, који су ваши захтеви, ко их је поставио, како ћемо знати са ким се преговара и са ким се разговара?", каже он.

Држава, каже, има некога ко се бави тиме да ли могу да се спусте акцизе или не, да ли ће то утицати на друге ствари. Да ли ће бити смањена цена горива зависи од неколико ствари, каква ће цена бити на светском тржишту, каква је политика Владе, рекао је он.

"За пар дана се више нико неће сећати горива, имаћете захтеве за оставку Владе, председника Републике, нико се неће сећати зашто је почело. Када треба да се повећају плате онда је у реду што држава има новац, али како је прикупила то нема везе", казао је.

Додао је да су се овакве сцене могле видети и после председничких избора где је председник Вучић победио са великом разликом.

"Ово је пример терора мањине над већином. И тада су политичке странке то организовале. Политичке странке стоје иза овога, оне то подржавају и хвале као дивну слику Србије", истакао је Вулин.

Навео је да се на исти начин радило у Украјини 2013. године, те да се сада користе потпуно исте методе и упозорио да се не може очекивати да исто радите, а да не буду исте последице.

Каже и да ће се у наредних неколико дана појавити фотографија на којој ће возачу камиона или Хитне помоћи који се нагиње кроз прозор, лепа драга девојка понудити цвет, што ће како каже, бити симбол протеста.

"То смо имали у Украјини, Румунији, Словачкој, где сте имали и кордоне полиције. На сву срећу наша полиција неће правити никакве кордоне, водиће рачуна о поштовању закона, али неће никога да угрожава, показује максимално стрпљење, прибраност", истакао је Вулин.

Коментаришући да највеће критике долазе од ДС С, Вулин је подсетио да је за време њихове владавине Косово прогласило независност, да је ослобођено 2.500 албанских терориста, као и монструми који су силовали српску девојчицу и бацили је у кречану, а они нису "прстом мрднули".
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: