Александар Вулин и Mароко о воjноj сарадњи и борби против тероризма

09-07-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин састао се данас са замеником помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава у Бироу за операције решавања конфликата и стабилизације Питом Мароком, који борави у званичној посети Републици Србији.

Данашњи сусрет био је прилика и да се размене мишљења о војно-војној сарадњи, политичко-безбедносној ситуацији у региону и борби против тероризма, саопштило је Министарство одбране.

На интересовање Марока у вези са улогом медија и социјалних мрежа у Републици Србији у борби против ширења насилног екстремизма, министар Вулин је пренео да су Србија и Министарство одбране отворени за дијалог и разматрање пројеката од заједничког интереса у тој области, имајући у виду да су регионална сарадња и размена информација од круцијалног значаја за јачање безбедности свих грађана.

Војска Србије, оценио је министар Вулин, развија своје капацитете за борбу против савремених претњи реализацијом вежби каква је здружена вежба Војске Србије и Националне гарде Охаја, "Цyбер Тесла", при чему се у рад тимова укључују и представници приватног и јавног сектора у Републици Србији који обављају послове у области информационе безбедности.

Министар Вулин је указао и на изузетну улогу Србије током најинтезивнијег периода мигрантске кризе, када су заједничким напорима свих безбедносних институција наше земље допринело бољој безбедности и борби против тероризма и верског екстремизма, наводи се у саопштењу. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: