Поносни на разводника Mилицу Ђекић

10-07-2018 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић састали су се данас са разводником Милицом Ðекић, из 27. механизованог батаљона Друге бригаде Копнене војске, која је пре неколико дана спасла жену из набујалог потока у селу Лопатница, код Краљева.

Несрећна жена је покушавала да ослободи пањ заглављен у води, када се оклизнула и упала у њу. Када је то чула, разводник Ðекић је истог тренутка потрчала за женом коју је бујица носила, а за њом је кренуо и очух Горан. Сустигли су је после 300 метара када се жена ухватила за грање и зауставила, што су Милица и Горан искористили да уђу у воду и извуку је.

Како је истакла разводник Ðекић, у тим тренуцима немате времена за размишљање и чините све како бисте помогли некоме у невољи, саопштило је министарство одбране.

"Када смо је избавили из воде, указали смо јој прву помоћ, а потом је збринута у краљевачкој болници. Она је добро, само је угрувана и нема озбиљније повреде. Ја сам тек сада, када је све прошло, постала свесна шта сам урадила, а такође сам свесна и шта је све могло да се деси", рекла је разводник Ðекић.

Министар Вулин истакао је да се Војска Србије воли и цени због људи који је чине.

"Пример да је наш припадник, наша Милица, ризиковала сопствени живот да би заштитила и спасила људско биће у невољи говори ко су припадници Војске Србије. Због тога, када год видите да смо нешто обезбедили за припаднике наше војске, када видите да смо им бар мало побољшали материјални положај, знајте да је то побољшање за читаву Србију и за свакога у Србији. Свако ко воли Србију и поносан је на њу и њену војску, воли и људе који је чине. Ми се поносимо Милицом и сваким нашим припадником и ово што је Милица урадила урадио би и сваки припадник Војске Србије", истакао је министар одбране.

Он је поручио и да се у Војску Србије долази зато што волите људе, своју земљу и спремни сте да учините све.

"Наставићемо да радимо на томе да сваки припадник Војске Србије зна колико га земља воли, поштује и цени, а то ће осетити и тако што му то кажемо, али и тако што му омогућимо јефтине станове, повећамо плате, повећамо дневнице и омогућимо да се припадници Војске Србије и њихове породице осећају добро, поносно и достојанствено у земљи која их воли", закључио је министар Вулин.

Генерал Диковић је нагласио да пружити помоћ људима чији су животи угрожени јесте хумано дело, а посебно када у тим тренуцима ризикујете и сопствени живот.

"Ово је диван пример хуманости наших војника, пожртвовања и односа према људима ван војске, односно у потпуности схватање своје улоге и значаја и Војске Србије и њених задатака. Овај чин и није ништа необично за војника. Важно је знати да ће припадници Војске Србије, као и остали честити грађани, увек помоћи другима чији је живот у опасности", поручио је генерал Диковић.

Министар Вулин и генерал Диковић наградили су разводника Милицу Ðекић бесплатним седмодневним боравком на Тари са породицом, а биће предложена и за медаљу Војске Србије.
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: