Александар Вулин: 4 500 припадника воjног здравства брине о 430 000 људи

10-07-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин састао се данас са тимом лекара Војномедицинске академије који је почетком месеца извео комплексан хируршки захват одстрањења липосаркома - ретке врсте тумора великих димензија.

Вулин је рекао да 4.500 припадника војног здравства брине о 131.000 наших осигураника и више од 300.000 цивила који сваке године прођу кроз институцију војног здравства и који о војном здравству говоре све најбоље.

"Потпуно су у праву. Војно здравство је понос Министарства одбране, али и уопште медицинске струке. Желим да захвалим професору Трифуновићу и његовом тиму на овој изузетној и вансеријској операцији коју су урадили, али и више од тога - на свакодневном раду, на свакој операцију за коју никада нисмо чули и о којој не знамо ништа, али операцији која је спасила нечији живот или га променила на боље", истакао је Вулин, саопштило је Министарство одбране.

Према његовим речима, Министарство одбране ће наставити да улаже у војно здравство.

"Улагање у квалитет војног здравства је улагање у квалитет живота не само припадника војске, него и припадника читаве наше земље. Свако може да се ослони на војно здравство и ми ћемо наставити да градимо и чувамо војно-здравствену структуру која се показала толико важном и вредном. Људи који раде у ВМА су оно што је најважније, на нама је да обезбедимо лекове и средства, али више од свега - да сачувамо квалитет људи који раде у ВМА.

Управо због тога смо и мењали законе како бисмо омогућили најистакнутијим лекарима, истраживачима и професорима да остану у ВМА, да остану ту до 65. године, као и њихове колеге у цивилству, препознајући да оно што ВМА чини јесу људи", рекао министар.
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: