Александар Вулин: Да ли истина може да буде претерана?

06-08-2018 | Вести

НОВИ САД - Министар одбране Александар Вулин данас је, поводом изјава које су пратиле обележавање хрватске акције "Олуја", рекао да ниједан представник српске стране није рекао нешто што није истина, а да Хрватска често стане пред огледало и буде љута на своју слику.

"Немојте да се љутите на онога ко вам је ставио огледало, промените се. Пробајте да се промените, па неће нико говорити о усташтву. Немојте носити заставе на којима пише ''за дом спремни'', па нико неће говорити о усташама. Немојте дизати споменке на којима пише ''за дом спремни'' у Јасеновцу, па нико неће говорити о усташама. Немојте бити толико срећни што сте убили 2.000 људи и протерали 250.000 људи и да очекујете од нас да ми делимо са вама ту срећу", истакао је Вулин у Новом Саду, где је као изасланик председника Републике присуствовао обележавању Дана Речне флотиле.

Он је додао да су се од Србије чуле само речи озбиљности, достојанства и истине.

Према његовим речима, нико још није полемисао са нама да каже да није истина то што говоримо, него кажу - "претерали сте".

"Да ли истина може да буде претерана? Ја мислим да не може. Александар Вучић је одржао државнички говор, као представник једног народа, председседник једног народа, који је народ страдалника. Он је изборио то право за свој народ да коначно говори истину о себи. До његовог доласка ћутали смо, нисмо обележавали ни наше победе. Нисмо смели да говоримо о нашим трагедијама, нисмо смели да говоримо ништа. А сада смемо говоримо и то право нам нико неће отети", нагласио је министар Вулин.

Он је додао да, када неко носи заставу на којој пише "за дом спремни", шта може да очекује од Србина или Срба.

"Да ћуте, да се обрадују, да се извине, да изразе разумевање? Шта очекујете од детета народа коме је убијено милион његових сународника и коме је само у овој генерацији, пред овим очима, протерано најмање 250.000 сународника само у злочиначкој акцији ''Олуја'', а да не говоримо о осталима? Не можемо изједначавати те ствари и не можете очекивати од Србије да ћути кад се пред њеним очима понавља иста мржња. Зато што смо ћутали о Јасеновцу, дочекали смо ''Олују'' и зато не бих да никада ћутимо о томе", поручио је министар Вулин.
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: