Александар Вулин: Броjниjа воjска - сигурниjа Србиjа

07-08-2018 | Вести

ЖАГУБИЦА - Министар одбране Александар Вулин обишао је данас припаднике Војске Србије из зајечарског гарнизона који помажу домаћинствима у Жагубици, где су претходних дана поплаве нанеле велику штету.

Припадници Команде за развој Тимочке бригаде из Команде за обуку Копнене Војске и 31. пешадијског батаљона Треће бригаде Копнене војске помажу у рашчишћавању најугроженијих домаћинстава од муља и бујичних наноса.

Након обиласка, Вулин је рекао да се, у складу са захтевом локалне самоуправе и потребама становништва у Жагубици, Војска Србија, наравно, одазвала и помогла.

Како је истакао, што је Војска Србије већа, опремљенија и бројнија, живот у Србији је сигурнији и мирнији, а локално становништво где год да има проблема, може да рачуна на своју Војску.

„На Војску Србије њена Србија може увек да рачуна и увек може да очекује сваку помоћ и свако разумевање. Баш као што радимо и у Ивањици, Краљеву, Жагубици, тако смо спремни да помогнемо локалном становништву, где год да је помоћ потребна“, поручио је Вулин.

Подвукао је, саопштило је Министарство одбране, да је свако улагање у Војску - улагање у бољи живот сваког грађанина Србије.

„Земља која има овакву војску и која има људе у војсци који са оваквим еланом и задовољством помажу својим људима и својој земљи може да каже да има добру Војску и да је сигурна у своју будућност“, нагласио је министар.

Према његовим речима, војска ће наставити да улаже у своје наоружање и опрему, да купује боље и новије инжињеријске машине, али на првом месту наставиће да улаже у квалитет живота и положај њених припадника.

„Захваљујући њима, њиховом ентузијазму и упорности, можемо да кажемо да Србија воли и поштује своју војску и да је увек сигурна да шта год да се деси, каква год невоља да буде, Војска Србије је ту и на њу можемо да се ослонимо“, поручио је Вулин.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић захвалио је војсци на помоћи у санирању последица.

Говорећи о стању у тој општини, Павловић је рекао да су, после катастрофалних падавина, које су трајале само 10 минута, све службе изашле на терен, а да, срећом, нема људских жртава.

„Затражили смо помоћ и од Војске Србије и у рекордном року на терен је стигло 30 војника из гарнизона Зајечар, који са нашим волонтерима, санирају последице свега што нас је задесило“, рекао је Павловић.

Како је навео, биће потребно још десетак дана рада да би се сва штета санирала.

Командант гарнизона Зајечар пуковник Владица Вучковић истакао је да се за сада радови одвијају планираном динамиком.

"Ми смо ту да помогнемо народу, посебно где је најтеже, и надам се да ћемо у планираном времену успети да завршимо све и што пре вратимо људе у своје домове“, рекао је Вучковић.

Радна група Војске Србије, којом командује капетан Лазар Вујанац из Команде за развој Тимочке бригаде, пружаће помоћ мештанима Жагубице и наредних дана.

Припадници војске ангажовани су у Жагубици од 5. августа.

Вујанац је истакао да је до сада око 50 камиона одвозило шут, намештај и остале ствари изнете из поплављених домаћинства.  

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: