Александар Вулин: Безрезервна подршка Kине по питању KиM у СБ УН

10-08-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин састао се данас са амбасадором Кине у Београду Ли Манчангом и захвалио му на принципијелном ставу Кине и безрезервној подршци Србији по питању КиМ у Савету безбедности УН.

Вулин је истакао да Србија води самосталну и независну спољну политику уз потпуну посвећеност војној неутралности, саопштило је Министарство одбране.

Вулин и Ли су навели да су лични односи пријатељства и међусобног поштовања двојице врховних команданата и председника Србије Александра Вучића и Кине Си Ðинпинга дали велики допринос и убрзали сарадњу министарстава одбране две земље.

Министар Вулин је нагласио да је стратешко партнерство Србије и Кине светао пример међународне сарадње и нагласио да је Кина стратешки партнер и један од најпоузданијих пријатеља Србије.

Такође, да Министарство одбране даје свој пуни допринос успостављеном одличном нивоу сарадње и односа две пријатељске земље.

Вулин је амбасадору захвалио и на позиву за учешће на међународном безбедносном форуму који ће се одржати у октобру у Кини, а који му је званично упутио министар националне одбране Кине Веи Фенгхе.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: